Crna hronika
35

Nestala 25-godišnja Maja Milošević iz Istočnog Sarajeva

Klix.ba
Maja Milošević
Maja Milošević
Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 29. 07. 2015. godine, građanka G.M. je prijavila da je dana 20. 07. 2015. godine u jutarnjim satima posljednji put vidjela svoju kćerku Maju Milošević (1990.), te da je svaki dan do momenta prijave nestanka pozivala na broj njenog mobilnog telefona koji je uvijek bio nedostupan.

"Prema izjavi majke, kada je zadnji put vidjela, Maja je bila obučena u široke ljetne pantalone svijetle boje, šarenu plavu majicu kratkih rukava, a na nogama je imala smeđe sandale. Djevojka je visoka oko 180 cm, duže ravne plave kose, izduženog lica, sa vilicom isturenom naprijed. O prijavi je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, te je raspisana potraga za navedenim licem. U cilju pronalaska nestale, policijski službenici su u proteklom periodu preduzeli više mjera i radnji u skladu sa zakonom, ali djevojka nije pronađena", saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Iz CJB Istočno Sarajevo pozivaju građane, da ukoliko primijete nestalu osobu, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozivom na besplatan telefonski broj 122.