Crna hronika
7

Nesreća u Bužimu: Prilikom pada sa skutera poginula 17-godišnjakinja

Piše: M. Ć.
Mjesto nesreće (Foto: Klix.ba)
Mjesto nesreće (Foto: Klix.ba)
U saobraćajnoj nesreći koja se danas oko podne desila u Bužimu život je izgubila 17-godišnja djevojka, a lakše je povrijeđena još jedna osoba.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK kazali su za naš portal da se nesreća dogodila u Ulici generala Izeta Nanića, a prijavljena je u 13:10 sati.

"Radi se o skuteru bez registarskih oznaka sa kojim je upravljala A.K. (1999.) iz Bužima, koja je zadobila lakše tjelesne povrede, dok je njena suvozačica R.K. (1999.), također iz Bužima, zadobila teške tjelesne povrede, nakon čega je prevezena u bolnicu i u 16:30 sati je konstatirana smrt. Prema prvim informacijama sa lica mjesta, A.K. je izgubila kontrolu nad motociklom, prilikom čega je skuter sletio sa kolovoza i obje osobe su pale i zadobile tjelesne povrede. Prema svemu sudeći, stradale djevojke nisu imale zaštitne kacige, te su upravljale sa tuđim motorom, ali to još ne možemo službeno potvrditi“, kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a USK, a o slučaju je obaviješten i kantonalni tužilac.

Kako doznajemo od svjedoka, stradala djevojka zove se Rejhana Kedić i učenica je Mješovite srednje škole u Bužimu, a na istom mjestu dogodile su se i brojne druge saobraćajne nesreće zbog, kako kažu Bužimljani, nepostojanja zaštitne ograde.

Ovo je već treći ugašeni život u posljednja četiri dana u Bosanskoj Krajini, a i u prethodna dva slučaja radilo se o vozačima motocikala. Podsjećamo, prije četiri dana u Velikoj Kladuši poginuo je 30-godišnji motociklista Jasmin Duraković, a prije dva dana poginuo je iskusni vozač motora iz Bosanske Krupe Nijaz Pašalić.