Tužiteljstvo TK
0

Nermin Rakovac u pritvoru zbog dilanja

FENA
Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Tužiteljstva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za tridesetjednogodišnjeg Nermina Rakovca iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga u vezi s kaznenom djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postoji osnovana sumnja da je Rakovac u razdoblju od maja 2009. godine do 25. avgusta ove godine posjedovao i većem broju osoba neovlašteno prodavao opojnu drogu heroin i amfetamin.

Na zahtjev Tužiteljstva, Općinski sud Tuzla je izdao naredbu za pretres kuće u kojoj živi osumnjičeni, te su tom prilikom ovlaštena službenici MUP-a TŽ-a pronašli paketiće sa opojnom drogom heroin, pomiješanim sa drugim materijama ukupne količine 250 grama i drogu amfetamin ukupne količine 85 grama. Prilikom pretresa kuće kod Rakovca je pronađen pištolj i manja količina streljiva za koje nije imao dozvolu.

Policija je Tužiteljstvu dostavila Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, te je postupajući tužitelj donio naredbu za provođenju istrage protiv osumnjičenog. Istraga je u toku.