Tragom špekulacija
0

Nema potvrde o smrti drugog navijača

Piše: A. Karadža
Potvrde da je preminuo i drugi navijač Sarajeva, nakon nereda u Širokom Brijegu iz zvaničnih izvora nema.

Kako nam je rekla Biljana Jandrić, nijedan od povrijeđenih navijača koji su sinoć stigli na CUM KCUS-a nije preminuo. Na CUM je tokom noći primljeno ukupno 36 osoba, od kojih su tri zadržane liječenju.

"Tri osobe su zadržane na Kliničkom centru. U dva slučaja se radi o prostrijelnim ranama od metaka. Jedna osoba je pogođena u vrat, druga u leđa, a treći pacijent primljen je sa ustrijelnim ranama od metaka. Jedan metak pogodio ga je u natkoljenicu, pri čemu se metak zaustavio u karlici. On će danas biti podvrgnut operativnom zahvatu", rekla za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

Kako nam je rekla Ana Marija Dedić, portparol Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, dvije osobe povrijeđene u neredima u Širokom Brijegu zadržane su na liječenju. Radi se o Kemalu Mutiću, rođenom 1982. godine u Sarajevu koji je zadobio frakturu lobanje i Amiru Hadžiću, rođenom 1988. godine koji je zadobio ranu od metka u predjelu prsa.

"Njegovo stanje je stabilno, nije na respiratoru i u toku je njegovo liječenje", rekla je Dedićeva. Ona je dodala da je u u toku dana dovezeno 12 osoba povrijeđenih u Širokom Brijegu i jedna osoba iz Mostara. Među pristiglim su bile još dvije osobe koje su zadobile prostrijelne rane, ali su oni ambulantno zbrinuti i pušteni na kućno liječenje.

Informaciju o smrti još jednog navijača nema ni Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.