Spektakularna akcija MUP-a KS
0

Ne zna se jesu li četiri muškarca izvršila otmicu

Piše: A. Kovač
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Četiri osobe čiji su inicijali H. E. (24), K. D. (28), T. A. (23) i F. A. (21), a koji su uhapšeni jučer u sarajevskom naselju Pofalići, danas će biti saslušani od strane tužioca sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

“Nakon što po nalogu dežurnog tužioca budu saslušani u prostorijama MUP-a KS odlučit će se o daljim zakonskim mjerama koje je potrebno poduzeti na rasvjetljavanju ovog slučaja. Tužilaštvo KS, a ni MUP KS još uvijek ne raspolažu informacijama o identitetu osobe koja je prijavila navodnu otmicu, kao ni o identitetu osobe koja je navodno oteta”, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Jasmina Iftić, portparol Tužilaštva KS.

Naime, jučer oko 14.50 sati jedan građanin je obavijestio Operativni centar MUP-a KS da su četiri muškarca u sarajevskom naselju Dobrinja u gepek automobila “Audi A8” stranih registarskih oznaka ubacili jednu osobu, a potom se udaljili s mjesta događaja u pravcu Nedžarića. Policija je "Audi" pokušala zaustaviti kod RTV doma, međutim, vozač se nije zaustavio.

Pripadnici MUP-a KS su oko 15.10 sati “Audiju" uspjeli prepriječiti put na raskrsnici ulica Put života i Hamdije Čemerlića. Osumnjičene su izvukli iz automobila, polegli na tlo i vezali lisicama. Otvorili su gepek, međutim, u gepeku nije bilo navodno otete osobe.