Crna hronika
0

Nazif Sivac priznao da je ubio staricu Adaviju Brkić

FENA
Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Prijedor su 5. juna lišili slobode Nazifa Sivca (1988.) iz Prijedora zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo nad Adavijom Brkić, čije mrtvo tijelo je u noći 4. juna pronašla patrola policije u naselju Tukovi, u Prijedoru, u kući u kojoj je starica bila nastanjena.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni je priznao izvršenje navedenog krivičnog djela, navodeći pri tome da je žrtvu poznavao i da je kod nje za novac obavljao fizičke radove, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Na osnovu naredbe suda izvršen je pretres kuće vlasništvo D.S. u kojoj je privremeno boravio osumnjičeni, prilikom čega je on dobrovoljno predao predmete koje je otuđio iz kuće oštećene: radiokasefeton, TV kućnu antenu, ženski novčanik koji je pripadao žrtvi i u kojem se nalazilo 50 KM i ženske naušnice za koje je utvrđeno da su u momentu izvršenja krivičnog djela nasilno skinute sa žrtve.

Po naredbi okružnog tužioca 5. juna je u prostorijama Opšte bolnice Prijedor sudski vještak izvršio obdukciju pronađenog tijela Adavije Brkić, konstatovao je da se radi o nasilnoj smrti koja je nastupila usljed zadobijenih udaraca u predjelu glave i tijela i zadavljenjem stezanjem vrata šakama.

Osumnjičeni Nazif Sivac je jutros sproveden okružnom tužiocu Banja Luka, područna kancelarija Prijedor.