Predati Tužilaštvu KS
463

Nazif Bajrami osumnjičen za ubistvo oca, a majka i supruga za pomaganje nakon ubistva

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nazif Bajrami, rođen 1990. godine, osumnjičen je za ubistvo svog oca Milajima Bajramija (1963.), koje se dogodilo jučer u ranim jutarnjim satima u njihovoj porodičnoj kući u sarajevskom naselju Pofalići.

U prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), jučer su privedene i snaha ubijenog Bekiri Rugile te Mefavet Bajrami, supruga ubijenog.

Kako saznajemo, one su osumnjičene za pomaganje nakon počinjenja krivičnog djela.

Tri osobe, osumnjičene za učestvovanje u ubistvu koje je potreslo stanovnike naselja Pofalići, gdje je porodica živjela i imala pekaru, danas su prebačene u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Tužilac je donio odluku o zadržavanju u trajanju od 24 sata, kao i odluku o provođenju istrage u okviru koje će osumnjičeni biti ispitani", rekla je za naš portal glasnogovornica Tužilaštva Dženita Gobeljić.

Podsjećamo da je ubistvo prijavljeno MUP-u KS u četvrtak u 04:18 sati, nakon čega su policajci u porodičnoj kući u ulici Humska 2 pronašli tijelo ubijenog. Istragom je utvrđeno da je Bajrami ubijen hicima iz pištolja, a njegovo tijelo je prebačeno u prosekturu, gdje će biti obavljena obdukcija prema nalogu Tužilaštva KS.

Ubistvu je prethodila svađa između oca i sina. Kako su pojedini mediji objavili, sin je oca ubio sa više metaka, da bi ga potom uz pomoć supruge i majke prebacio u kupatilo, gdje su ga policajci pronašli.