Crna hronika
82

Navijači FK Sarajeva napali zaštitare na osiguranju utakmice sa Željezničarom

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U subotu, 26. decembra 2015. godine oko 11:00 obaviještena je Prva policijska uprava, PS Centar da su fizički napadnuta četiri zaštitara zaštitarske agencije "Gama AA".

Napad se dogodio na platou KSC Skenderija, u ulici Terezija bb, općina Centar, a napad je izvršilo više nepoznatih osoba strane sa obilježjima FK Sarajevo.

Napadnuti zaštitari su se nalazili na fizičkom osiguranju fudbalske utakmice FK Sarajevo - FK Željezniičar povodom održavanja turnira u malom fudbalu "Asim Ferhatović Hase" u dvorani KSC Skenderija.

Navedena grupa navijača je nakon intervencije policijskih službenika MUP Kantona Sarajevo, kamenjem gađala policijske službenike, prilikom čega je teške tjelesne povrede zadobio zaštitar zštitarske agencije "Gama AA", inicijala J.B. iz Istočnog Sarajeva, kome je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici "Dr. Abdulah Nakaš".

Lakše tjelesne povrede zadobila su još dva zaštitara, kao i dva policijska službenika PS Centar.

O ovom je događaju obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.