Trilj
0

Navijače Željezničara napali na povratku iz Splita

Sarajevo-x.com
Golf četvorice navijača Željezničara, koji su se vraćali iz Splita sa utakmice protiv Hajduka, napadnut će metalnim palicama, javljaju hrvatski mediji.

Napad se dogodio u subotu navečer u blizini Trilja, nedaleko od granice sa BiH. Napadači su došli vozilom Peugeot 308 austrijskih registracija, te na golfu sarajevskih navijača nanijeli priličnu štetu.

Policija traga za napadačima, a Željezničar je na Poljudu gostovao u povodu 99. rođendana Hajduka, gdje je sa hrvatskim klubom odigrao neriješeno 0:0 pred 7.000 gledalaca. Meč je pratilo oko stotinu navijača Željezničara.

Zbog izgreda na stadionu Poljud dvanaest navijača privedeno je u subotu u policiju, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, javila je Hina.

Podsjetimo, na južnoj tribini, gdje su bili smješteni gostujući navijači, 27-godišnjak iz Sarajeva zapalio je bengalku, a kada ga je policija izvlačila iz mase navijača veća grupa navijača Željezničara u tome ih je pokušala spriječiti. Pružajući otpor jedan od gostujućih navijača je policajca udario nogom u zatiljak lakše ga povrijedivši.

Osim navijača sa bengalkom policija je privela još trojicu gostujućih navijača za koje sumnjaju da s sudjelovali u napadu na njihovog kolegu, te osam navijača Hajduka koji su remetili javni red i mir.