Livno
0

Nastavnik muzičkog seksualno zlostavljao djevojčice

SRNA
Livno
Livno
MUP i Tužilaštvo Livanjskog kantona provode istragu o prvom prijavljenom slučaju pedofilije na području kantona, za šta se sumnjiči M.T. (44), nastavnik muzičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Fra Lovro Karaula" i Muzičkoj školi "Franjo Vilhar" u Livnu, potvrdio je Srni portparol Uprave policije ovog kantona Ivica Vrdoljak.

On je rekao da su slučaj prijavili roditelji djevojčica područnih osnovnih škola u Ljubunčiću i Podhumu, koje pripadaju centralnoj Osnovnoj školi "Fra Lovro Karaula" u Livnu, te da u ovom momomentu ne može dati više informacija jer su istražne radnje MUP-a i Tužilaštva u toku.

Prema nezvaničnim informacijama, prijavljeni je seksualno zlostavljao djevojčice od sedam i osam godina, koje pohađaju osnovnu školu u Ljubunčiću i Podhumu, a slučaj je prijavilo desetak roditelja nakon što su im djeca ispričala o čudnom i neprimjerenom ponašanju nastavnika muzičkog vaspitanja.

Osumnjičeni je član Društva likovnih umjetnika u Livnu i jedan od osnivača kulturno-umjetničkih društava "Dinara" i "Matica hrvatska" u ovom gradu, a radi provođenja istrage prije desetak dana suspendovan je sa radnog mjesta nastavnika.