Crna hronika
1

Nasilnik u Doboju oteo i silovao bivšu djevojku

FENA
Policija u Doboju uhapsila je muškaraca s područja tog grada, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela silovanje i nasilničko ponašanje.

Iz CJB Doboj je saopćeno da je D.Š. 14. septembra oko 20,15 sati, na lokalnom putu koji se odvaja od regionalnog puta Prnjavor - Jelah, dajući znakove pomoću baterijske lampe zaustavio putničko vozilo, kojim je upravljala dvadesetosmogodišnjakinja, s kojom je u prethodnom periodu bio u ljubavnoj vezi.

Potom je D.Š. otvorio vrata vozila i, vukući oštećenu za kosu, izvukao je iz vozila i zajedno sa njenim djetetom, koje se sa oštećenom nalazilo u vozilu, ugurao u svoje putničko vozilo.

Na molbu oštećene da odvede dijete kući, koje je bilo vidno uznemireno nasilničkim ponašanjem prema majci, a potom da nasamo razgovaraju, D.Š. je pristao, ali kada se oštećena nije pojavila, oko 22 sata otišao je do njene porodične kuće, gdje je u dvorištu zatekao oštećenu koju je nasilno uvukao u svoje vozilo, a njoj bliskoj osobi, s kojom je bila u društvu, uputio prijetnje po život i tijelo.

Zatim je D.Š. oštećenu odvezao svojoj kući u susjedno mjesto, gdje je uz upotrebu fizičke snage i konstantne prijetnje da će ubiti i nju i sebe, tražio da stupe u intiman odnos, što je ona odbila.

Nakon što ju je primorao na seksualni odnos, oštećenu je odvezao do njenog rođaka, u međuvremenu joj prijeteći da će izvršiti samoubistvo ukoliko ne nastave ljubavnu vezu.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac, po čijoj naredbi su preduzete mjere i radnje na utvrđivanju tačnog činjeničnog stanja.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj, 16. septembra, izvršen je pretres kuće vlasništvo D.Š., prilikom čega su oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

Na osnovu prikupljenih materijalnih i drugih dokaza o počinjenim krivičnim djelima, D.Š. je lišen slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada.

Po dokumentovanju ovog slučaja, Okružnom tužilaštvu Doboj bit će proslijeđen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima silovanje i nasilničko ponašanje.