Crna hronika
5

Nasilna braća napala vozača autobusa u mjestu Čović Polje

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvojica braće, od kojih je jedan maloljetan, jučer su fizički napali Z.T. dok je upravljao autobusom koji saobraća na relaciji Brčko - Donji Žabar.

Incident se dogodio oko 05.45 sati na lokalnom putu u mjestu Čović Polje, u općini Donji Žabar.

Policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo odmah su izašli na mjesto događaja i na osnovu prikupljenih saznanja utvrdili da je sedamnaestogodišnjak ušao u autobus i ne želeći platiti kartu verbalno se sukobio sa vozačem, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Maloljetnik je potom sjeo na zadnje sjedište, telefonom pozvao svog punoljetnog brata M.G. iz Donjeg Žabara i žaleći se da ima problem s vozačem tražio da brat dođe po njega na sljedeću autobusku stanicu.

Nedugo zatim, M.G. je putničkim vozilom "Golf“ blokirao prolaz autobusu u namjeri da ga zaustavi, prilikom čega dolazi do kontakta između autobusa i putničkog vozila.

U tom momentu maloljetnik je prišao vozaču i zadao mu više udaraca u predjelu glave, a M.G., koji je izašao iz putničkog vozila i ušao u autobus kroz prozor sa vozačeve strane, također zadaje više udaraca u predjelu glave vozaču Z.T..

Povrijeđeni vozač je prevezen u brčansku bolnicu, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Prilikom udara dva vozila nije bilo povrijeđenih osoba, dok su na oba vozila nastala oštećenja.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, koji je utvrdio da navedeni događaj ima obilježje krivičnog djela "nasilničko ponašanje“ i krivičnog djela "oštećenje tuđe stvari“.

Nakon dokumentovanja protiv M.G. i njegovog maloljetnog brata bit će preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.