Crna hronika
234

Naša stranka: Istražni organi RS-a da uhapse napadače na povratnika Nerka Hanifića

FENA
U vezi s napadom na Nerka Hanifića, povratnika u Kotor-Varoš, saopćenjem za javnost oglasila se potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić, najoštrije osuđujući taj vandalski čin.
  • Zgroženi smo napadom na povratnika u Kotor-Varošu, gospodina Hanifića, koji vrlo jasno ima sve elemente zločina iz mržnje i koji će, ako ostane nekažnjen, imati dalekosežne posljedice - navodi Ćudić u reagiranju.

Naša stranka, istovremeno, poziva istražne organe RS-a da hitno reagiraju i uhapse počinioce kako bi odgovorni bili kažnjeni, te da omoguće svim građanima i građankama osjećaj sigurnost na bilo kojem dijelu države BiH.

  • U momentu kad se istražni organi BiH, na najvišim nivoima, bave napadom na premijera Republike Srbije, važno je da ne zanemarimo napade koji podsjećaju na najgnusnije zločine fizičkog iživljavanja na etničkoj osnovi. Ukoliko se istražno-pravosudni organi ne suoče na pravi način s ovim napadom na povratnike, to će doprinijeti još većem osjećaju nesigurnosti među njima - ističe Ćudić.

Iz Naše stranke napominju "da će s velikom pažnjom pratiti istragu u vezi s ovim zločinom i nadaju se da će nadležni organi do kraja uraditi svoj posao, te da će vrlo brzo izaći s rezultatima istrage, pokazujući da su jednako zainteresirani za sigurnost svih građana tog entiteta“.