Crna hronika
14

Napao komšije na spavanju, oni ga izboli i vezali

FENA
Bosanski Novi
Bosanski Novi
Dragan Vujin (29) iz mjesta Ćele, u općini Bosanski Novi, zadobio je povrede nožem u predjelu noge nakon što je u noći ušao u kuću Milana Jelisavca i fizički napao njega i njegovu suprugu, ali ga je savladala kćerka vlasnika kuće.

Vujin je, 5.augusta, oko 22.15 sati u mjestu Ćele u Bosanskom Novom ušao kroz oključana vrata u porodičnu kuću Milana Jelisavca, u vrijeme kada su vlasnik kuće i njegova supruga spavali i fizički ih napao.

U trenutku fizičkog obračuna u sobu su ušla djeca vlasnika kuće, maloljetnik rođen 1996. godine i kćerka Dragana Jelisavac (1993.), koje je Vujin također fizički napao.

Usled napada Dragana je uzela kuhinjski nož i Vujinu nanijela četiri ubodne rane u predjelu desne noge.

Zbog zadobijenih povreda Vujin je pao, nakon čega su prisutni u kući konopcem vezali ruke, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

Policija je po dolasku na lice mjesta obavila uviđaj, pri čemu je Milan Jelisavac dobrovoljno predao automatsku pušku M70, okvir i sedam komada metaka cal. 7,62 mm.

Protiv Vujina slijedi izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka zbog počinjenog krivičnog djela nsilničko ponašanje, protiv Milana Jelisavca zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a protiv Dragane Jelisavac zbog počinjenog krivičnog djela teška tjelesna povreda, saopćeno je iz CJB Banja Luka.