Crna hronika
2

Napadnut vozač minibusa na Širokači

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vozač minibusa B.Dž. koji je vozio na liniji Latinska Ćuprija - Širokača napadnut je u utorak na stajalištu Hambina Carina, saopšteno je iz GRAS-a.

"Vozač minibusa se zaustavio na stajalištu Hambina Carina kako bi ispustio putnike iz vozila, a u tom momentu je začuo škripu kočnica i vidio da se vozilo "Golf 2" kreće velikom brzinom i zaustavlja ispred minibusa. Prilikom zaustavljanja iz pomenutog vozila je izašao N.N. mladić sa šarafcigerom u ruci, te ničim izazvan počeo udarati po bočnom staklu vozača pri čemu je razbio staklo i oštetio vrata vozila", navodi se u saopštenju.

U ovom napadu nije povrijeđen vozač B.Dž, kao ni putnici koji su se zatekli u vozilu. Prema izjavi vozača putnici su burno reagovali na vandalsko ponašanje mladića, pozvali su policiju, te tako zaštitili njega kao i vozilo od daljeg uništavanja. Uviđaj su obavili pripadnici PU Stari Grad.

"I u ranijem periodu imali smo čestu pojavu da su naši vozači izloženi velikom pritisku, maltretiranju, fizičkom napadu, devastiranju vozila od strane pojedinaca na ovoj liniji. Svjesni opasnosti kojoj su izloženi ne samo vozači nego i putnici, u suradnji sa MZ Soukbunar upućen je dopis prema PU Stari Grad sa molbom da povećaju policijski nadzor na području MZ Širokača", navodi se u saopštenju.