Crna hronika
0

Napadnut vozač GRAS-ovog minibusa

FENA
Sinoć u 22.05 sati desio je još jedan u nizu napada na vozno osoblje preduzeća GRAS na minibuskoj liniji za Jarčedole u blizini pretposljednjeg stajališta Popov Gaj, saopćeno je danas iz GRAS-a.

Navodi se da je vozač E.Č. primijetio da su u minibus na stajalištu Hrid u vozilo ušla dva mladića vidno pod djejstvom alkohola, koji su tokom vožnje galamili. Vozač je u momentu kada se okrenuo iza sebe primijetio da mu jedan od njih prilazi nožem, dok ga pokušava zadržati drugi mladić.

Vozač je tada zaustavio i ugasio vozilo te otvorio vrata da bi putnici mogli izaći te je i sam napustio vozilo da ne bi bio povrijeđen. Potom je na mjesto vozača sjeo mladić koji je imao nož.

Kada je napadaču prijatelj oteo nož, on je napustio sjedište vozača, razbio staklo kabine vozača i iščupao tahograf traku. Nakon toga napadači su ponovno sjeli na sjedišta za putnike u vozilu.

Putnici su mobitelom pozvali policiju, a pošto je vozilo bilo zaustavljeno na neprikladnom mjestu i velikom usponu, vozač je vozilo odvezao do zadnje stanice Jarčedoli.

Uviđaj je izvršila policijska Uprava Stari Grad i privela napadače, navode u saopćenju iz GRAS-a.