Crna hronika
44

Napadnut tuzlanski advokat Rifat Konjić, nepoznata osoba mu nanijela teške povrede

Piše: A. K.
Rifat Konjić
Rifat Konjić
Za sada još uvijek nepoznata osoba danas je oko 16:30 sati fizički napala tuzlanskog advokata Rifata Konjića, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je za naš portal kazao Konjić, napad se dogodio ispred njegovog stana prilikom povratka sa suđenja Zaimu Rizviću kojeg on zastupa, a koji se tereti za ubistvo Nusreta Suljkića.

Za sada još uvijek nepoznati napadač tuzlanskom adovokatu nanio je teške povrede lica, a ljekarska pomoć mu se trenutno ukazuje u Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) u Tuzli.

Konjić je u izjavi za naš portal kazao da je već dobijao prijetnje za koje tvrdi da su povezane sa današnjim nemilim događajem.

Prijetnje je, ističe, dobijao sredinom mjeseca augusta sa poznatog broja telefona, a iste je prijavio Tužilaštvu Tuzlanskog kantona (TK) koje ovaj slučaj do danas nije rasvjetlilo.

Kako su za Klix.ba kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK, policijski službenici danas su izašli na mjesto događaja, a službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla trenutno vrše određene provjere kada je u pitanju osoba čiji idnetitet još uvijek nije poznat.