Incident na Mojmilu
0

Napadi nožem djelo serijskog ubice?

Sarajevo-x.com
Mojmilo
Mojmilo
Miltiades Bećirbegović, mladić koji je teško povrijeđen u noći sa subote na nedjelju u sarajevskom naselju Mojmilo, kada ga je nepoznati napadač teško povrijedio ubodima nožem, nije uspio prepoznati napadača iz fotoalbuma krimogenih osoba koji su mu u toku jučerašnjeg dana pokazali inspektori Odjela za krvne delikte MUP-a KS.

Kako nam je rekao portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić, policija još uvijek radi na rasvjetljavanju slučaja koji se desio.

Povodom špekulacija da je ovaj napad povezan sa napadom na Ratku Kos koja je 16. septembra također napadnuta nožem u haustoru u naselju Dobrinja, Nefić je rekao da su to medijski napisi za koje policija nema dokaza.

Policija je povodom tog incidenta rekla da se radi o napadaču starom oko 25 godina, mršavije građe i visokom oko 180 cm. Povrijeđeni Bećirbegović je svog napadača opisao kao krupnijeg 25-godišnjaka, koji je na sebi imao bijelu majicu i crvenu trenirku. Oba napada desila su se na lokacijama koja su blizu jedna drugoj.

Iako policija još uvijek ne dovodi u vezu dva slučaja, činjenice pokazuju na postojanje mogućnosti da se radi o istom napadaču koji je svoje žrtve napao bez posebnog motiva i slučajno odabrane.

Kako nam je rekla Biljana Jandrić, portparol KCUS-a, stanje povrijeđenih Bećirbegovića i Kosove puno je stabilnije. Oni se još uvijek nalaze na Klinici za anesteziju i reanimaciju.