Crna hronika
0

Napadač na Slavu Kukića tvrdi da nije kriv

Piše: E. F.
Salvo Kukić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Salvo Kukić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Četrdesetčetverogodišnji Mario Sušac koji je bejzbol palicom napao akademika Slavu Kukića u njegovom uredu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Mostar izjasnio se u mostarskom Općinskom sudu pred sucem za prethodno saslušanje Marinom Zadrićem da nije kriv za krivično djelo nasilja koje mu se stavlja na teret.

Prema optužnici, Sušcu se na teret stavlja da je nasiljem prema drugom, osobito drskim i bezobraznim ponašanjem ugrozio građanski mir, pri čemu je jedna osoba lakše povrijeđena.

Sušac je, stoji u optužnici, 23. juna oko 15 sati došao u zgradu Ekonomskog fakulteta, ušao u ured profesora Kukića i upitao: ‘’Profesor Kukić?’’, pa kada je ovaj odgovorio: ‘’Da, izvolite’’, prišao je njegovom radnom stolu i odjedanput ga, ničim izazvan, snažno udario palicom dužine oko 50 cm u predjelu lijeve bočne strane glave, nakon čega je profesor Kukić skočio ustranu. Nakon toga, Sušac je obišao oko uredskog stola, sustigao ga i ponovo palicom udario nekoliko puta u predjelu glave i po drugim dijelovima tijela.

Napadač je nekoliko dana kasnije i uhapšen, a nakon što se sam predao policiji.