Crna hronika
1

Naoružani razbojnici od građana otimaju novac i mobitele, na meti i maloljetnici

Piše: D. B.
U posljednjih nekoliko dana policiji su prijavljena razbojništva u kojima su građanima pod prijetnjom nožem ili pištoljem razbojnici otimali novac i mobitele.

U utorak je oko 11:45 u sarajevskoj ulici Zelenih beretki zasad nepoznati muškarac nožem prijetio maloljetniku inicijala Č. A. i oduzeo mu mobitel, a potom je pobjegao s mjesta događaja.

Petnaest minuta kasnije se isti slučaj dogodio na tramvajskom stajalištu na Drveniji, u sarajevskoj ulici Obala Kulina Bana, kada je nepoznati muškarac prijeteći nožem od ženske osobe inicijala M. M. oduzeo mobitel i potom pobjegao.

U ponedjeljak je oko 17:15 sati u tramvaju koji se kretao ulicom Obala Kulina Bana nepoznati muškarac također prijeteći oružjem maloljetniku inicijala M. F. (1998) oduzeo mobilni telefon i novčanik te mu je pri tome nanio lakše tjelesne povrede.

Istog je dana u 20:15 sati u ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu nepoznati počinitelj je prijeteći nožem oduzeo mobitel maloljetnici G. Z. (1997).

Prošle sedmice, u subotu, dvije nepoznate osobe su prijeteći nožem od K. A. uzele određenu sumu novca. Dan ranije je opljačkan radnik prodavnice TM Market, koja se nalazi u ulici Mustafe Busuladžića, a razbojnik mu je prijetio oružjem. Istog je dana opljačkana i prodavnica Konzum u ulici Hasana Sušića u Sarajevu. Pljačka je izvršena uz prijetnju pištoljem.

Kao što se može pročitati u tekstu, razbojništva su česta pojava u Sarajevu, a posebno zabrinjava činjenica da su žrtve često maloljetnici, kojima ovakva neugodna iskustva, osim materijalnih, mogu ostaviti fizičke i psihičke posljedice.