Teška saobraćajna nesreća
0

Nakon udesa 26-godišnjak umro na operacionom stolu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na dionici regionalnog puta M5 Kiseljak - Busovača u mjestu Gromiljak jutros u 2.40 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je 26-godišnji Milenko Trogrlić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo jutros oko pet sati u bolnici Koševo.

"Trogrlić je bio saputnik u automobilu Golf kojim je upravljao Ozrenko B., a vozili su se iz Kiseljaka prema mjestu Bilalovac, gdje je poginuli bio nastanjen. Iz još uvijek nepoznatih razloga vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, te sletio u provaliju", kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Seid Marušić, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Nakon nesreće 26-godišnjak je prevezen u bolnicu Koševo.

"Pacijent je u Centar urgentne medicine dovezen mrtav, te je prvo urađena reanimacija. Imao je teške tjelesne povrede lica, grudnog koša i stomaka. Nakon reanimacije odmah je prebačen u operacionu salu. Nažalost, jutros oko pet sati preminuo je u sali", kazala je Biljana Jandrić, portparol bolnice Koševo.

Prema riječima tužioca Marušića, vozač Golfa i još jedan saputnik zadobili su lakše tjelesne povrede.

"Tijelo preminulog će biti prevezeno u Kantonalnu bolnicu u Travniku, gdje će biti obavljena obdukcija, a istraga o okolnostima usljed kojih se dogodila ova saobraćajna nesreća je u toku", dodao je Marušić.