Crna hronika
8

Nakon ubistva u Kozarcu: Alen Bahonjić predat banjalučkom tužilaštvu

Piše: E. F.
Kozarac
Kozarac
Alen Bahonjić (30) predat je u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo kada je u nedjelju ubio Hasana Alića u njegovoj kući u Kozarcu.

"Nakon ispitivanja tužilac će odlučiti o prijedlogu za određivanje mjere pritvora", kazala nam je Maja Đaković Vidović, glasnogovornica Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Podsjećamo, drama se dogodila u nedjelju kada su Bahonjić i Alić sjedili i pili u kući ubijenog. Navodno, u jednom trenutku su se posvađali i potukli, a Bahonjić je dohvatio čekić koji je bio u neposrednoj blizini te je devet puta udario Alića u glavu nanijevši mu smrtonosne povrede.

Iz CJB Prijedor kazali su da je motiv izvršenja ovog krivičnog djela koristoljublje i da se isključuju mržnja i nacionalna netrpeljivost kao eventualni motivi.

Kao dokaz tome, istaknuto je kako je osumnjičeni ukrao predmete koje je mogao prodati, kao što su TV, kundak od puške, veća količina municije i ključevi od kuće.

Sedamdesetčetverogodišnji Hasan Alić iz Kozarca kod Prijedora pronađen je u nedjelju u popodnevnim satima mrtav u svojoj porodičnoj kući.