Crna hronika
0

Nakon ubistva u Banjoj Luci: Lazić i ranije napadao porodicu Nišić

FENA
Protiv Zorana Lazića (1971.) iz Sarajeva, kojeg je rano jutros u općini Jezero usmrtio Marko Nišić (1955.), u proteklom periodu je policija tužilaštvu podnijela više prijava zbog napada na Nišiće.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović je potvrdila Feni da su u prethodnom periodu policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić-Grad, Okružnom tužilaštvu Banja Luka, protiv Lazića dostavili izvještaj za krivično djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, te krivično djelo oštećenje tuđe stvari u kojima se kao motiv izvršenja krivičnog djela pojavljuje emotivna veza između Lazića i kćerke Marka Nišića, kao i izvještaji za krivična djela teška tjelesna povreda i oštećenje tuđe stvari.

I dan prije ubistva policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić-Grad su, odmah po zaprimljenoj prijavi, da je 16.aprila oko 20.20 sati Lazić fizički napao Nišića i njegovu suprugu, preduzeli niz operativno-taktičkih mjera i radnji radi pronalaska osumnjičenog.

"Organizovana je pretraga terena i provjerena su sva mjesta za koje su postojala saznanja i prikupljene informacije da se osumnjičeni krije i povremeno je vršen obilazak porodične kuće oštećenih. O svemu je upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka", pojasnila je Markanović.

Nišić je rano jutros pucnjem iz pištolja ubio Lazića nakon što je razvalio vrata i ušao u porodičnu kuću Nišića u općini Jezero.

Na licu mjesta nalazi se dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Miodrag Bukarica koji obavlja uviđaj zajedno s ovlaštenim službenim osobama CJB Banja Luka.

Tužilac je naredio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na rješavanju krivičnog djela, a naložena je i obdukcija beživotnog tijela Lazića, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.