Crna hronika
22

Nakon što je namjerno udario pješaka, Eldin Mulić predat Tužilaštvu KS

Piše: E. F.
Eldin Mulić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Eldin Mulić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Eldin Mulić (26) koji je jučer u ulici Sutjeska u Sarajevu vozilom Nissan udario pješaka Sulju Planju i tereti ga se za krivično djelo pokušaj ubistva, predat je u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Nakon što bude saslušan u ovom Tužilaštvu, postupajući tužilac će odlučiti da li će nadležnom sudu biti upućen prijedlog da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Podsjećamo, Mulić je, nakon što je udario Planju naočigled mnogobrojnih očevidaca, pobjegao s mjesta događaja, a policija ga je kasnije locirala u neposrednoj blizini Kantonalnog suda u Sarajevu.

Kada je vidio policiju Mulić je izašao iz vozila i počeo bježati, no policajci su ga sustigli i uhapsili.

Planja je, s druge strane, prebačen na KUM Kliničkog centra u Sarajevu, gdje su mu konstatovane frakture obje potkoljenice.

Mulić je zbog preprodaje droge 2011. godine uhapšen zajedno sa Smajom Hadžimusićem koji je kasnije brutalno ubijen u ulici Sutjeska i to pošto mu je njegova nevjenčana supruga zabila nož u srce.

S druge strane, Planja je u rubrike crne hronike dospio 2006. godine kada je ranjen hicem iz pištolja u istoj ulici. Godinu dana kasnije on je brutalno pretučen na benzinskoj pumpi u Kiseljaku kada ga je napalo nekoliko osoba.