Crna hronika
17

Nakon ranjavanja kod Elektroprivrede: Fejsal Hrustanović i dalje u teškom stanju

Piše: E. F.
Sa mjesta događaja (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sa mjesta događaja (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fejsal Hrustanović koji je danas ranjen u obračunu koji se dogodio na samom ulazu u zgradu Elektroprivrede BiH u Sarajevu i dalje je u teškom stanju.

Ovo je za Klix.ba potvrdila i Muamera Šehić, portparolka KCUS-a.

"Pacijent je operisan danas, a nakon što je zadobio ustrelnu ranu u predjelu grudnog koša. Njegovo stanje je stabilizovano ali i dalje je veoma teško", kazala je Šehić za Klix.ba.

Smješten je na Klinici za abdominalnu hirurgiju na daljnje liječenje.

Podsjećamo, cijela drama se dogodila u jutarnjim satima nakon žestoke svađe Hrustanovića, koji je član Nadzornog odbora Elektroprivrede, i Teufika Mušića, bivšeg policajca, a danas direktora rent-a-car firme Neckar.

Navodno, motiv njihovog sukoba su nerazriješeni računi koji se povlače već duži vremenski period.

Mušić je na svom blogu godinama iznosio teške optužbe na račun Hrustanovića, bivšeg direktora BH Triglav osiguranja, protiv kojeg je prije četiri godine podnio krivičnu prijavu. Mušić se bavio iznajmljivanjem automobila koji su godinama osiguravali u Triglav BH osiguranju, na čijem se čelu od 1997. godine nalazio Hrustanović.

Nakon nekoliko godina uspješne saradnje došlo je do komplikacija i međusobnih optužbi koje su danas kulminirale pucnjavom i ranjavanjem Hrustanovića

Kako su za Klix.ba potvrdili u sarajevskoj policiji, kod Mušića je pronađen pištolj iz kojeg je napadač pucao u Hrustanovića nekoliko puta. No, kako saznajemo, Mušić ga nije ni pokušavao sakriti niti je bježao od policije. Nakon pucnjave sačekao je policijske službenike te se predao.