Crna hronika
3

Nakon pucnjave na automobil u pokretu: Alija Čolak u teškom stanju

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Alija Čolak (32) iz Čajniča, koji je ranjen u sinoćnjoj pucnjavi u Zabrđu, u teškom je stanju nakon što je operisan zbog zadobijenih ustrelnih rana abdomena.

Kako smo saznali u sarajevskoj policiji, Čolak je pomoć nakon pucnjave sam zatražio u sarajevskoj Hitnoj pomoći u noći sa srijede na četvrtak.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a Čolak je hitno prebačen na KUM UKCS-a. Ranjeni je po dolasku policije ispričao kako je na njega pucala njemu nepoznata osoba dok se putničkim motornim vozilom marke Ford kretao ulicom Avde Palića, općina Novi Grad Sarajevo.

Nakon što je primljen na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, u jutarnjim satima je operisan te smješten na Kliniku za abdominalnu hirurgiju.

Azra Dedajić, šefica Odjela za odnose sa javnošću UKCS-a, kazala je za Klix.ba kako je pacijent u izuzetno teškom stanju.

O cijelom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, identifikaciji te pronalasku izvršioca.

Čolak je, podsjećamo, u rubrike crne hronike dospio i početkom aprila i to nakon što je ranjen u desnu potkoljenicu u Zvorničkoj ulici u Sarajevu. Tada je, zbog sumnje da je ranio Čolaka, uhapšen Benjamin Delalić.