Crna hronika
26

Nakon požara na Čengić-Vili: Stanari proveli besanu noć u mraku

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Stanari zgrade u sarajevskoj ulici Džemala Bijedića na broju 100 imali su tešku noć. Rijetko ko je uspio zaspati zbog pretrpljenog šoka nakon eksplozije i požara koji su se dogodili u jednom od stanova. Komšija Besima Hasečića, čiji je stan izgorio, kazao je kako su noć proveli u mraku.

"S tim čovjekom imamo problem posljednjih 5-6 godina. Slušao je glasno muziku u noćnim satima, pravio buku i policija je često dolazila. Dok mu je majka bila živa nije bilo problema", rekao je jedan od komšija.

Noć je proveo uz svijeću jer je struja isključena kako ne bi došlo do većih problema.

"Isto kao u ratu. Oštećen nam je stan, u jednoj sobi je 'otišlo' grijanje i vodovodne cijevi", kazao je stanar.

Od eksplozije i požara oštećeni su i stanovi iznad, prekoputa i ispod Hasečićevog stana. Oštećeno je i stubište, ali su stakla prozora već počeli mijenjati.

Požar je izbio u četvrtak ujutro, nakon što se prvo čula eksplozija. Stanari zgrade kažu da je vlasnik stana Besim Hasečić aktivirao eksplozivnu napravu, nakon čega je buknuo požar. Jedna od stanarki kazala je kako ga je vidjela da bježi. Pretpostavlja se da je razlog taj što je Hasečić ostao bez stana zbog duga prema banci, odnosno bio je žirant trećoj osobi koja nije vraćala svoj kredit.

Policijski službenici MUP-a KS i dalje tragaju za Hasečićem.