Crna hronika
9

Nakon obračuna u Mostaru: Pucali zbog preglasne muzike ili nasrtaja na maloljetnu sestru?

Piše: A. M.
Mjesto gdje se desila pucnjava (Foto: Klix.ba)
Mjesto gdje se desila pucnjava (Foto: Klix.ba)
Braću Amira i Šefika Salkanovića u mostarskom naselju Bišće Polje u noći sa 10. na 11. august teško su ranili braća Merim i Senaid Hadžović.

Salkanovići su ranjeni prilikom rođendanskog slavlja u novom romskom naselju u Mostaru.

Povod je, tvrde neki od očevidaca, bila preglasna muzika, dok su u svom iskazu počinioci ovog djela rekli da su pucali zbog nasrtaja Salkanovića na njihovu maloljetnu sestru.

"Slavili smo rođendan mog bratića Šefika i popili nekoliko litara piva. Sve se dešavalo u blizini kuće Murata Hadžovića ispred koje su se kasnije naoružani pojavili njegovi sinovi. Počeli su nas vrijeđati i odmah su pucali ranivši Amira i Šefika", kazao nam je Halil Salkanović, amidža ranjenih mladića.

"Vjerovatno im je smetala glasna muzika. Oni su nas prethodno gotovo svake noći uznemiravali upravo glasnom muzikom. Prije tri mjeseca policija im je oduzela nešto oružja jer su u to vrijeme uznemiravali jednu porodicu koja živi ovdje", dodao je Halil Salkanović.

Kobne noći pripadnici policije dežurali su u romskom naselju sve do jutra, a počinioci krivičnog djela slobode su lišeni u blizini Željezničke stanice.

Nakon toga nad njima je izvršena kriminalistička obrada. U automobile marke Mercedes pronađeni su puška i pištolj.