Crna hronika
30

Nakon nesreće kod Olova: Tri osobe sa teškim povredama smještene na KCUS

Piše: E. F.
Mjesto nesreće (Foto: Radio Olovo)
Tri osobe koje su povrijeđene jutros u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu Sarajevo - Olovo smještene su na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zbog teških tjelesnih povreda.

Jedna osoba je nakon ukazane pomoći puštena na kućno liječenje. Ovo je za Klix.ba potvrdila i Muamera Šehić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dodavši da povrijeđeni nisu životno ugroženi.

"Na KUM je primljen S. S. (52) koji je bio vozač jednog od automobila i on je zadobio teške povrede glave, kontuzije po tijelu i frakturu rebara. B. H. (54) je zadobio frakturu vratne kičme i frakturu karlice, dok je Z. M. (57) zadobio frakturu desne ruke. B. S. je zadobio lakše tjelesne povrede te je pušten na kućno liječnje", kazala je Šehić.

Podsjećamo, teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros u 10:20 u mjestu Korita, kada su se sudarila dva automobila, a četiri osobe su hitno prebačene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Ovo je za Klix.ba potvrđeno i u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

"Oko 10:20 sati došlo je do sudara dva putnička vozila i povrijeđene su četiri osobe. Odmah su prebačene u Sarajevo", rečeno nam je u Operativnom centru.

Saobraćaj na ovoj dionici puta je bio obustavljen do okončanja uviđaja.