Crna hronika
0

Najvjerovatnije pronađeno tijelo Sabine Milojević

FENA
Prema preliminarnim saznanjima, s velikim stepenom vjerovatnoće, može se zaključiti da je jučer u Vrbasu u mjestu Trapisti kod Banje Luke pronađeno tijelo nestale Banjalučanke Sabine Milojević, saopćeno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

"Na tijelu su pronađene individualne karakteristike koje potvrđuju da je, najvjerovatnije, riječ o Sabini Milojević, a obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem", navodi se u saopćenju Okružnog tužilaštva.

Ističe se da je u toku upoređivanje ostataka papilarnih linija uzetih s pronađenog tijela s otiskom papilarnih linija u bazi podataka CIPS-a, čime će sa sigurnošću biti potvrđen identitet pronađenog tijela.

U mjestu Trapisti kod Banje Luke jučer je u 14.30 sati pronađeno tijelo ženske osobe u rijeci Vrbas, ali zbog stanja u kojem se nalazilo, nije se moglo reći da li je riječ o Sabini Milojević.

Tijelo je ugledao ribar, te pozvao policiju koja je izašla na lice mjesta, a zajedno s ronilačkim klubom „Buk“ uspjeli su da izvade tijelo iz vode.

Pored tijela pronađeni su i određeni dijelovi odjeće, ali se i za nju ne zna da li pripada Sabini Milojević (20), koja je nestala 9. marta i od tada joj se gubi svaki trag.

U blizini banjalučkog rebrovačkog mosta, na dijelu šetališta pored Vrbasa kojim je Sabina posljednji put prolazila, pronađeni su njen mobilni telefon, traka za kosu i pinceta.