Crna hronika
45

Načelnik Općine Kakanj: U životu nisam vidio tako unakažena lica kao kod Nikole i Marice

Piše: N. J.
Nermin Mandra (Foto: Kakanjlive.com)
Nermin Mandra (Foto: Kakanjlive.com)
Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra sa velikom je žalosti primio vijest o smrti dvoje povratnika iz sela Ratanj u blizini Kraljeve Sutjeske, Nikole Crepulje (74) i Marice Kristić (79), koji su 21. aprila brutalno pretučeni u svojoj kući.

Kako smo saznali, Nikola je preminuo u bolnici u Zenici, dok je Marica preminula u staračkom domu u tom gradu, gdje je uz angažman Općine Kakanj, i u saradnji sa drugim institucijama, smještena prošlog ponedjeljka, nakon što je završena njena hospitalizacija u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nemoćne starce pretukao je 22-godišnji Arnes Delić iz sela Dragovići u općini Vareš i njemu je određen pritvor.

"Ja sam i nakon tog napada izrazio svoje ogorčenje i najoštrije osudio taj monstruozni napad. Smrću ovih nemoćnih ljudi taj je slučaj sad dodatno dobio na težini. Nadam se da će počinitelj biti najstrožije kažnjen kako više nikome ne bi palo na pamet da nešto slično učini", rekao je načelnik Mandra u razgovoru za Klix.ba.

Dodao je kako je ovaj slučaj zgrozio cijeli Kakanj, ali i širu javnost.

"Ne mogu da shvatim ljudski um koji je to mogao napraviti. Posjetio sam te starce u bolnici nakon napada i moram vam reći da u životu nisam vidio unakaženija lica. Strašno je to što im se dogodilo. Napad na starce je sam po sebi užasan, a uz to je riječ o napadu na povratnike, što dolazi u vrijeme kada smo u našoj općini uspjeli postići harmonizaciju mnogih odnosa, posebno kada je riječ o međunacionalnim", istakao je naš sagovornik.

Na kraju je ponovio kako kao građanin i načelnik Kaknja najoštrije osuđuje ovaj gnusni napad i očekuje maksimalnu kaznu za počinitelja.