Crna hronika
8

Na zgradi Medžlisa IZ Trebinje ispisane prijeteće i neprimjerene poruke

Anadolija
Nepoznate osobe u noći sa subote na nedjelju ispisale su nekoliko prijetećih poruka i uvredljivih grafita na prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Trebinje u BiH te njegovoj neposrednoj blizini, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA). 
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Pored znakova s "četiri S" oko sjedišta trebinjskih muslimana ispisana je i poruka neprimjerenog i prijetećeg sadržaja.

Ovaj vandalizam, nakon što se vratio sa službenog puta, večeras je lokalnoj policiji prijavio glavni imam Medžlisa IZ Trebinje Husein ef. Hodžić. Na lice mjesta pored dežurnih krim inspektora došli su i načelnik  opštine Trebinje Slavko Vučurović i trebinjski paroh Dražen Tupanjanin koji su izrazili žaljenje zbog ovog čina.

"Danas je neradni dan i ljudi su znali da nisam u Trebinju tako da nije imao ko prijaviti slučaj nadležnim policijskim organima“, pojasnio je Hodžić.

Hodžić s nevjericom doživljava ovu najnoviju vrstu ataka na imovinu islamske zajednice i na Bošnjake u ovom gradu. Posebno ga brine činjenica da su grafiti ispisani u velikom formatu, jer, kako je kazao, već duži niz godina nije bilo sličnih pojava.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Posebno sam zabrinut što su ove poruke poslane u vrijeme teške političko-ekonomske krize u cijeloj zemlji i stoga pozivam sve nadležne međunarodne faktore, političke predstavnike da što hitnije dođu u Trebinje“, poručio je Hodžić.

Nije mogao odgovoriti na pitanje ko bi mogao stajati iza najnovijih ataka. Izrazio je nadu da će policija otkriti počinitelje naglasivši kako je posljednjih godina sa svim građanima Trebinja imao korektne odnose.

"Moram biti iskren i reći da su me ohrabrili načelnik Vučurović koji je obećao sanirati štetu i paroh Tupanjanin koji mi je obećao da će se oglasiti saopštenjem ispred Međureligijskog vijeća Trebinja“, kazao je Hodžić.