Uspješna akcija policije i GSS-a
0

Na Skakavcu nađeni nestali muškarac i troje djece

Piše: N. J.
Foto: GSS BiH
Foto: GSS BiH
Pripadnici Gorske službe spasavanja BiH su u ranim satima četvrtka, po pozivu Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo deset minuta nakon ponoći, imali intervenciju na području vodopada Skakavac.

Naime, radilo se o nestanku Sabahudina Imamovića, te još troje djece (osam, pet i četiri godine), kojima se izgubio svaki trag od srijede u 15:20 sati, kad je Imamović obavio zadnji telefonski poziv prije nego što je ostavio mobitel u autu da se puni.

GSS stanica Sarajevo je aktivno učestvovala u potrazi sa dva potražna tima, te dva tima koji su bili u pripravnosti.

"Iz Sarajeva smo krenuli u 00:17 sati, te na lokalitet Skakavca stigli u 00:30 sati i sastali se sa jedinicom za podršku MUP-a KS PU Centar, te rodbinom i komšijama nestalih. Prije našeg dolaska prisutne ekipe su već pretražile jedan dio terena, te je odlučeno da im se pridružimo u dva tima, od kojih je jedan išao sa Uževice prema vodopadu Skakavac šumskim putem, a drugi makadamskim putem na vidikovac iznad vodopada", navode GSS-ovci.

Nakon spajanja ekipa podno vodopada i pronalaska tragova (papirne maramice, omot od čokolade, flaša od soka ) koji bi se mogli dovesti u vezu sa nestalim sve ekipe su se ponovo sastale na Uževici, te se potraga dalje usmjerava na lokalitet Nahorevskih brda. Ona, međutim, nije dala nikakve rezultate te je potraga privremeno prekinuta u 4:30 i nastavljena u šest sati. Nastavkom akcije ekipe se ponovo raspoređuju, te se nestali u 7:20 sati pronalaze podhlađeni i bez povreda. Akcija je time sretno završena u 7:30 sati, izvijestili su iz stanice GSS-a BiH u Sarajevu.