Crna hronika
0

Na putevima Zeničko-dobojskog kantona 12 saobraćajnih nezgoda

FENA
Na području Zeničko-dobojskog kantona u srijedu je registrirano šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Na putevima se dogodilo 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene.

U Zenici je zabilježen požar u kojem je gorjela kuća vlasništvo H.A. iz Zenice, u ulici Armije BiH. Pričinjena je velika materijalna šteta, a požar je lokalizovala Profesionalna vatrogasna jedinice Zenica.


DVOJICA POVRIJEĐENA NAKON UDARA U ELEKTROSTUP ZENICA – Dvije osobe su lakše povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se jučer dogodila na lokalnom putu Zenica - Nemila u mjestu Jelina. Vozač S.T. iz Zenice upravljajući vozilom "opel kadet" (555-T-05l) ostvario je kontakt s elektrostupom. Tom prilikom on i suvozač L.P. također iz Zenice su povrijeđeni.

UKRADEN AUDI ZENICA – Nepoznati počinilac ili više njih u noći 3./4. juli u ulici Lonđa ukrao je "audi 80" (964-A-151) vlasništvo Đ. Š. iz Zenice.

KRAĐA IZ GOLFA VLASNIŠTVO BH TELEKOMA ZENICA – Nepoznati počinilac jučer je u ulici Ušće iz nezaključanog vozila "golf" (761-J-031), vlasništvo BH Telekom d.d., otuđio saobraćajnu dozvolu, novčanik, vozačku dozvolu, ličnu kartu i novac.

PROVALNA KRAĐA U ŠKOLI

TEŠANJ – Nepoznati počinilac jučer je izvršio provalnu krađu u Osnovnu školu „Rešad Kadić“. Otuđena je kompjuterska oprema, kasetofon i muzička linija.

KRAĐA ALATA VLASNIŠTVO IGM - ZVIJEZDA VISOKO – Nepoznati počinilac ili više njih u noći 3./4. juli iz prostorija preduzeća „IGM – Zvijezda“ otuđio je dvije bušilice, brusilicu i dvije motorne pile.

PRIVEDEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE KAKANJ – Službenici Policijske stanice Kakanj jučer su prilikom pretresa ugostiteljskog objekta „Del“ u ulici Alije Izetbegovića kod E.T. pronašli opojna sredstava zbog čega je lišen slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada.