Crna hronika
0

Na putevima Zeničko-dobojskog kantona 12 saobraćajnih nezgoda

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je danas da je u utorak registrovano šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Jedna osoba je zadobila neutvrđeni stepen povreda.

Na putevima u ZDK-u jučer se dogodilo 12 saobraćajnih nezgoda. Jedna osoba je teže, a dvije su lakše povijeđene.

ZENIČANKA POKRADENA I TEŠKO POVRIJEĐENA ZENICA - Nepoznati razbojnik jučer je u ulici Lonđa izvršio fizički napad nad I.D. iz Zenice. Od I.D. koja je zadobila teške povrede otuđena je zlatna ogrlica. Drugi slučaj krađe zlatne ogrlice vlasništvo N.T. iz Zenice, dogodio se u ulici Potok.

PUCALI IZ ZRAČNE PUŠKE ZENICA – Dvije osobe su lakše povrijeđene nakon što je došlo do upotrebe zračne puške od A.H. iz Zenice i B.T. državljanina Republike Srbije. Incident se dogodio u ulici Maršala Tita.

ODUZETA DVA PIŠTOLJA ZENICA – Službenici Policijske uprave Zenica jučer su zbog upotrebe vatrenog oružja, u ulici Bistua Nuova, slobode lišili A.J. iz Zenice. Od A.J. su oduzeta dva pištolja, jedan marke "taurus" i pištolj kalibra 7,65 mm.


TROJKA KRALA STOKU

ZAVIDOVIĆI – Zbog sumnje da su u noći 2./3. juli u mjestu Crnjevo iz štale vlasništvo H.Ć. ukrali dva jareta i kozu slobode su lišene tri osobe: Dž.Č. iz Zavidovića, S.S. i M.J. oba iz Banovića.