Privedeno sedam osoba
0

Na području Hercegovine oduzeto oko 30 kilograma marihuane

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sedam osoba je privedeno, a zaplijenjeno oko 30 kilograma marihuane-skanka u akciji koju su na širem području Bileće i Berkovića jučer i danas proveli pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje i Uprave kriminalističke policije MUPRS-a.

Načelnik CJB Trebinje Dragan Nosović precizirao je na pres-konferenciji u Trebinju da je u ovoj akciji, kodnog naziva Mreža, u jutarnjim satima na području Bilećkog jezera policija lišila slobode tri osobe s područja tog grada.

Radi se o D. K., D. V. i P. R., kod njih je pronađena jutena vreća s marihuanom i “skankom” težine oko 20 kilograma.

Tokom jučerašnjeg dana, u popodnevnim satima, na području Berkovića, pripadnici policije su prilikom kontrole saobraćaja pokušali da zaustave vozila Golf 2 i Audi A4 koja su vozile osobe s inicijalima V. G. i A. I, dok je na mjestu suvozača bio A. Š.

Vozač Audija se oglušio o naređenje da se zaustavi i nastavio da vozi u pravcu Stoca, da bi nešto kasnije skrenuo na makadamski put koji vodi u pravcu Ljubinja.

"Na dijelu terena suvozač je izbacio torbu s marihuanom. Policija je brzo lišila slobode sve tri osobe. Četvrta osoba, s inicijalima B. Ć, također je lišena slobode, jer je u međuvremenu došla drugim vozilom da bi prevezla A. Š. dok je ovaj bio u bijegu", rekao je Nosović.

Pretresom šireg područja pronađena je torba s marihuanom.

Nosović je dodao i da je izvršen pretres na šest lokacija na području općine Bileća i da su pronađeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Svi uhapšeni su odranije poznati policiji.

Policijski službenici CJB Trebinje su tokom ove godine oduzeli više od 40 kilograma marihuane - skanka i dokumentovali sedam osoba s područja Trebinja i Bileće.

CJB Trebinje će nastaviti aktivnosti na sprječavanju i rješavanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga kroz operativnu akciju Mreža 2013.