Crna hronika
0

Na području Federacije BiH 74 krivična djela i 61 saobraćajna nezgoda

FENA
Na području Federacije BiH u 24 sata evidentirana su 74 krivična djela, 61 saobraćajna nezgoda i 34 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Od ukupnog broja krivičnih djela (74) registrirana su tri razbojništva - u Kantonu Sarajevo dva i Tuzlanskom kantonu jedno, tri oštećenja tuđe stvari - u Hercegovačko-neretvanskom dva i Kantonu 10 (Livanjski) jedno, šest nasilja u porodici - u Hercegovačko-neretvanskom tri, a u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Unsko-sanskom po jedno, izazivanje opće opasnosti u Kantonu Sarajevo, te jedna šumska krađa u Bosanskopodrinjskom kantonu.

Evidentirano je i 28 teških krađa o čega u Kantonu Sarajevo 12, Zeničko-dobojskom šest, Tuzlanskom i Livanjskom po tri, Hercegovačko-neretvanskom dvije, te Srednjobosanskom i Unsko-sanskom kantonu po jedna.

Bilo je i 18 krađa - u Hercegovačko-neretvanskom sedam, Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom po četiri, Posavskom dvije i Unsko-sanskom jedna, te 14 ostalih krivičnih djela.

Od 34 slučaja narušavanja javnog reda i mira u Kantonu Sarajevo je evidentirano 11, Zeničko-dobojskom osam, Tuzlanskom šest, Srednjobosanskom pet, te Unsko-sanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu po dva.

Na području FBiH evidentirana je i 61 saobraćajna nesreća - u Kantonu Sarajevo 25, Zeničko-dobojskom osam, Tuzlanskom i Hercegovačko-neretvanskom po šest, Unsko-sanskom pet, Srednjobosanskom i Livanjskom po četiri, te u Zapadnohercegovačkom dvije i Bosanskopodrinjskom jedna u kojima su dvije osobe teže, a 14 lakše povrijeđene.