Crna hronika
0

Na području FBiH 83 krivična djela i 50 saobraćajnih nezgoda

FENA
U protekla 24 sata na području Federacije BiH registrirana su 83 krivična djela. U saobraćaju je bilo 50 nezgoda, u kojima su četiri osobe zadobile teže a dvije osobe lakše tjelesne povrede.

Iz Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova FBiH navode da se od 83 krivična djela na Kanton Sarajevo odnosi 13 teških krađa i tri razbojništva; Unsko-sanski kanton - sedam teških krađa; Posavski kanton -dvije teške krađe; Tuzlanski kanton - osam teških krađa, šest krađa i dva nasilja u porodici, Zeničko-dobojski kanton - četiri teške krađe i sedam krađa, Srednjobosanski kanton - teška krađa i tri krađe; Hercegovačko-neretvanski kanton - dvije teške krađe i pet krađa; dok za Zapadno-hercegovački, Kanton 10 i Bosansko-podrinjski kanton nije registrirano.

Registrirano je 19 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Na Kanton Sarajevo, Unsko-sanski i Kanton Tuzla odnose se po dva slučaja; Zeničko-dobojski - četiri; Srednjobosanski kanton - šest; Hercegovačko-neretvanski - jedan i Zapadno-hercegovački kanton - dva slučaja. U Kantonu 10, Bosansko-podrinjskom i Posavskom kantonu nije registrirano.