Crna hronika
0

Na području FBiH 79 krivičnih djela i 58 saobraćajnih nezgoda

FENA
U protekla 24 sata na području Federacije BiH dogodilo se 79 krivičnih djela i 58 saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest osoba zadobilo teže, a osam lakše povrede.

Iz Uprave policije FMUP-a navode da je u Kantonu Sarajevo evidentirano 16 teških krađa, krađa, razbojništvo, te dva nasilja u porodici. U Unsko-sanskom kantonu dogodilo se pet teških krađa, krađa, nasilje u porodici i tri oštećenja tuđe stvari, u Posavskom krađa, a u Tuzlanskom tri teške krađe, dva pokušaja teških krađa, pet krađa, te dva nanošenja težih tjelesnih povreda.

U Zeničko-dobojskom kantonu dogodile su se dvije teške krađe, krađa, nasilje u porodici, prevara, te izazivanje opće opasnosti. U Bosanskopodrinjskom nije bilo krivičnih djela.

U Srednjobosanskom kantonu bilo je pet provalnih krađa i šumska krađa, u Hercegovačko-neretvanskom su bile tri teške krađe, pet krađa, te oštećenje tuđe stvari.

U Zapadnohercegovačkom kantonu nije bilo krivičnih djela, dok su u Hercegbosanskom registrirane tri provalne krađe, krađa, oštećenje tuđe stvari, te razbojništvo.

Registrirano je 27 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.