Crna hronika
9

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu najavljen sporazum o priznanju krivice Arlisa Nišića

Piše: A. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je počeo glavni pretres u slučaju ubistva Amila Geca 22. aprila ove godine te je izneseno uvodno izlaganje za Arlisa Nišića koji se također dovodi u vezi s ovim ubistvom.

Iz Kantonalnog suda u Sarajevu za Klix.ba su kazali da je nakon uvodnog izlaganja najavljen sporazum o priznaju krivice Arlisa Nišića.

Ranije je Tužilaštvo Kantona Sarajevo iznijelo dokaze koji potvrđuju da je Spahović izvršio ubistvo, a da je Arlis Nišić nanio teške tjelesne povrede H. Š. koji je bio u vozilu s Gecom.

Podsjećamo, 10. oktobra ove godine Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je sporazum koji je Tužilaštvo KS sklopilo s Tomislavom Spahovićem, optuženom za ubistvo Amila Geca, te je osuđen na 7,5 godina zatvora, a u kaznu će mu biti uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Sporazumom je Spahović priznao da je 22. aprila 2016. godine u ulici Nusreta Prohića, u sarajevskom naselju Buća Potok, počinio krivično djelo ubistva ispalivši pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Gec koji je usljed zadobijenih povreda preminuo 23. aprila.