MUP KS
0

Na Igmanu ukradeno 2.507 bh. pasoša

FENA
Dežurna služba MUP-a Kantona Sarajevo obaviještena je danas u 15,10 sati da se na Igmanu, na lokaciji Grkarica, u automobilu "daewoo" reg. broja 461-M-963 nalazi muška osoba, lancem vezana za volan.

Odmah po dojavi patrola policije izašla je na lice mjesta i u pomenutom automobilu pronašla O.F. iz Tešnja. Oslobodili su ga uz pomoć pripadnika PVB Sarajevo.

"O.F. je izjavio da je jutros oko 7,20 sati, kod Aerodroma Sarajevo, u njegovo vozilo ušla njemu nepoznata muška osoba i uz prijetnju pištoljem naredila mu da vozi na Igman što je on i učinio", navodi se u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Tokom vožnje primijetio je da se iza njegovog vozila kreće automobil 'golf I' nepoznatog registarskog broja i da je u njemu muška osoba.

Kad je vozilo dovezao na Igman na raskrsnicu Grkarica-Dejčići naređeno mu je da ga zaustavi. Pomenuta osoba ga je vezala, a potom ukrala, prema njegovoj izjavi, 2.507 pasoša koje je nosio na viziranje, te se udaljila u nepoznatom pravcu.

O navedenom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog Tužilaštva Sarajevo koji je naložio službenicima policije MUP-a Kantona Sarajevo da obave uviđaj na licu mjesta i poduzmu druge potrebne radnje.

Vozilo "daewoo", koje je koristio O.F., prevezeno jeu garažu MUP-a Kantona Sarajevo radi pregleda i vještačenja.