Droga namijenjena zapadnoj Evropi
0

FOTO / Na GP Klobuk spriječeno krijumčarenje 20,7 kg skanka

Sarajevo-x.com
Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje su 9. 4. 2011. godine u 13:15 sati na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, spriječili krijumčarenje 20,73 kilograma opojne droge "skank".

Droga je otkrivena u putničkom motornom vozilu Mercedes, crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Crne Gore, Ž. A. (1980).

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH koji su naredili detaljan pretres vozila. Prilikom pretresa, na više skrivenih mjesta u unutrašnjosti vozila, nađeno je 20 pakovanja opojne droge u celofanu, oblijepljenih selotejp trakom.

Državljanin Crne Gore je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje opojnih droga i privremeno oduzetim predmetima, 10. 4. 2011. godine predan Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

Vrijednost otkrivene droge procjenjuje se na oko 40.000 KM, a prema izjavi Ž. A, namjera mu je bila da je prokrijumčari u zemlje zapadne Evrope, saopšteno je iz Granične policije BiH.