Brčko
0

Na deponiji poginuo Branislav Knežević

SRNA
Foto:Ilustracija
Foto:Ilustracija
Radnik Javnog preduzeća "Komunalno" Brčko Branislav Knežević danas je smrtno stradao na gradskoj deponiji pod još nerazjašnjenim okolnostima, izjavio je portparol policije u distriktu Halid Emkić.

Emkić je objasnio da je jedan od radnika na deponiji obavijestio policiju da je došlo do povređivanja jednog njihovog kolege, nakon čega je policija izašla na mjesto događaja i utvrdila da je povrijeđeni podlegao povredama.

Govoreći o okolnostima pod kojima je došlo do pogibije Kneževića, Emkić je rekao da se on, najvjerovatnije, pod još nerazjašnjenim razlozima našao između točkova kamiona kada je vozač S. K. prešao preko njega.

Srna nezvanično saznaje da je vozač kamiona Kenan Salihbegović.

Šef obezbjeđenja gradske deponije kojom upravlja Javno preduzeće "Komunalno" Brčko Ermin Hasičević nije danas dozvolio pristup televizijskim ekipama na mjesto gdje je poginuo njihov radnik Branislav Knežević.

Uprkos insistiranju snimatelja da u skladu s principima o slobodi informisanja snimi kadrove sa uviđaja, Hasičević je novinare zaustavio na kapiji i zabranio ulazak svima osim fotoreporteru "Dnevnog avaza".

"Većina novinara i ja jedino možemo ocijeniti da ovakav bezrazložan postupak obezbjeđenja dodatno baca sumnju na okolnosti pod kojima je došlo do pogibije Kneževića, odnosno da se ovim žele od javnosti prikriti propusti pri obezbjeđenju radnika na radu“, izjavio je Novak Tanasić, dopisnik televizije BN iz Brčkog.

Snimatelji su danas prijavili policiji da je jedan od radnika deponije vrijeđao novinarske ekipe riječima "da su kao kerovi, kojih se ne mogu riješiti“.