Crna hronika
198

Na brzoj cesti Ilidža - Blažuj teže povrijeđen 23-godišnjak

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Sve tri osobe koje su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na brzoj cesti Ilidža - Blažuj su 1992. godište. Osoba inicijala H.M. koja je smještena na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadobila je teške tjelesne povrede.

Kako nam je saopćeno iz Kliničkog centra urgentne medicine Univerziteta u Sarajevu, u saobraćajnoj nesreći povrijeđene su tri osobe inicijala H. M., T. LJ. i F. J.

Teške povrede zadobio je H. M. koji je smješten na Klinicku za anesteziju i reanimaciju i zbog frakture lijeve nadlaktice, frakture rebara i grudne kosti.

Osoba inicijala T. LJ. koja je zadobila frakturu kosti lica zadržana je na opservaciji na Kliničkom centru urgentne medicine Univerziteta u Sarajevu, a ujutro će biti prebačena na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju.

Treća povrijeđena osoba sa inicijalima F. J. zadobila je frakturu lijeve potkoljenice i najvjerovatnije će biti smještena na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Podsjećamo, na brzoj cesti Ilidža - Blažuj dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jednoj vozilo, a u kojoj su povrijeđene tri osobe.