Knežice kod Kozarske Dubice
0

Na balkonu se pištoljem ubio stanar Doma penzionera

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sedamdesetdvogodišnji Mirko Gaćeša iz Knežice kod Kozarske Dubice, izvršio je jutros samoubistvom pucnjem iz pištolja na balkonu Doma penzionera u Prijedoru gdje je na lični zahtjev boravio posljednjih godinu dana.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka potvrđeno je da je ovo samoubistvo prijavljeno Policijskoj stanici Prijedor u 8.00 sati, te da je Gaćešu pronašla radnica Doma penzionera.

Pretpostavlja se da je samoubistvo izvršeno jutros oko 6.00 sati kada se čuo pucanj.

Istragom će biti utvrđeno čiji je pištolj.

Direktor prijedorskog Doma penzionera Adnan Pašalić izjavio je novinarima da je osoblje i stanare ove ustanove potreslo i iznenadilo saznanje o tome da se Gaćeša ubio.

Prema Pašalićevim riječima, Gaćeša je bio društven, uredan i vitalan čovjek i iz njegovog ponašanja se nije moglo naslutiti da će dići ruku na sebe.

Na pitanje novinara o pištolju koji je starac imao, Pašalić je naveo  da je Dom penzionera ustanova otvorenog tipa i da ne kontrolišu stanare, te da očekuje da će  istraga utvrditi odakle mu pištolj.
Direktor prijedorskog Doma penzionera Adnan Pašalić je napomenuo da osoblje svakodnevno uređuje sobe i stvari stanara, ali da nisu ništa primjetili.