Crna hronika
0

Muškarac teško povrijeđen nožem u Starom Gradu, pljačke u Centru i Novom Sarajevu

FENA
U subotu je u Sarajevu izbila tuča u kojoj je nožem teško povrijeđena jedna osoba. Dogodile su se i dvije pljačke, a jedna osoba je uhapšena zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja.

U tuči koja se dogodila u 2:30 sati ispred ugostiteljskog objekta Bagdad u Starom Gradu između B. K. i H. M., B.K. je zadobio povrede od uboda nožem, koje mu je nanio H. M. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške povrede. H. M. (1993.) je uhapšen i nakon izvršene kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija MUP-a Kantona Sarajevo.

Dvije nepoznate osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem u subotu oko 7:30 sati od radnice inicijala A. F. u prodavnici Konzum, koja se nalazi u ulici Hasana Sušića broj 15, oduzele određenu sumu novca, a potom se udaljile s mjesta događaja. Policija još uvijek radi na identifikaciji razbojnika i njihovom pronalasku.

Policijski službenici Pete Policijske uprave, PS Ilijaš, u subotu su u 14 sali uhapsili muškarca inicijala H. E. (1955.) iz Ilijaša zbog nedozvoljenog držanja oružja, odnosno eksplozivnih materija. Od njega je oduzeta ručna bomba SRB M-75, nakon čega je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

U subotu je oko 19:15 sati zasad nepoznata naoružana osoba ušla u prodavnicu Rašmer, koja se nalazi u ulici Novopazarska broj 131, nakon čega je prijetila radnici inicijala D. D. i tom prilikom od nje oduzela novac i udaljila se s mjesta događaja.