Crna hronika
101

Muškarac iz Sarajeva pokušao oteti djevojčicu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je da je policija ovog Centra u saradnji s kolegama iz Kantona Sarajevo uhapsila muškarca osumnjičenog za pokušaj otmice 11-godišnje djevojčice, u naselju Vojkovići u općini Istočna Ilidža.

"Krivično djelo, koje je kvalifikovano kao otmica u pokušaju, desilo se sinoć oko 20 sati, na području općine Istočna Ilidža. S obzirom da se osumnjičeni nakon pokušaja uputio u pravcu naselja Hrasnica odnosno Kantona Sarajevo, policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Istočno Novo Sarajevo u saradnji s MUP-om Kantona Sarajevo uspjeli su vrlo brzo locirati tu osobu i ona je lišena slobode", rekla je Tešić.

Kako je javio RTRS, na području Kantona Sarajevo sinoć je uhapšen 53. godišnji Vezir Ismić iz Hadžića, kojeg je nakon saslušanja, Jasmin Šoše, okružni tužilac Tužilaštva u Istočnom Sarajevu, pustio na slobodu.

Ismić je, u naselju Vojkovići, općina Istočna Ilidža, u blizini međuentitetske linije, pokušao da otme 11-godišnju djevojčicu iz tog naselja.

Uplašena djevojčica uspjela je da se spasi od napadača koji je pokušao da je uvuče u sivi Golf. Pobjegla je u obližnju kuću odakle je pozvana policija.

Tešić je dodala da je danas obavljena kriminalistička obrada i da je djevojčica tokom prepoznavanja potvrdila da je riječ o osobi koja je pokušalo da je otme.