Crna hronika
1

MUP SBK: Rasvijetljeno sedam krivičih djela

Piše: N. J.
(Foto: MUP SBK)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona otkrili su izvršioce sedam krivičnih djela izvršenih u ranijem periodu.

U Bugojnu su otkriveni izvršioci dvije krađe, od kojih je jedna počinjena 16. januara ove godine na štetu S. S. iz Bugojna, a druga 22. marta ove godine na štetu R. H. iz Bugojna. Osumnjičeni za prvu krađu je F. H. rođen 1968. godine, a za drugo krivično djelo krađe je osumnjičen E. I. rođen 1993.godine, obojica iz Bugojna.

Policijski službenici iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja otkrili su izvršioce šumske krađe od 4. februara ove godine na štetu preduzeća Srednjobosanske šume Donji Vakuf, te tešku krađu od 13. oktobra prošle godine na štetu A.Š. iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Osumnjičeni za šumsku krađu su A. K. rođen 1984. godine, K. A. rođen 1982. godine, I. K. rođen 1987. godine, svi iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja te Š. F. rođen 1976. godine, F. H. rođen 1987. godine, te A. F. rođen 1982., svi iz Bugojna. Za tešku krađu osumnjičeni su F. Š. rođen 1983. godine i R. R. rođen 1962. godine, obojica iz Busovače.

U Vitezu su otkriveni izvršioci dvije teške krađe izvršene na području tog grada tokom marta ove godine na štetu preduzeća Horizont Vitez i Livno putevi doo Livno. Osumnjičeni za ova krivična djela su A. M. rođen 1991. godine i A. B. rođen 1994. godine, obojica iz Viteza.

Policajci iz Donjeg Vakufa rasvijetlili su krađu kojom je oštećeno preduzeće Promo Donji Vakuf 25. marta ove godine. Osumnjičeni je K. M. rođen 1996. godine iz Donjeg Vakufa.

Protiv svih osumnjičenih osoba bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Travniku.