Novo hapšenje
0

MUP KS uhapsio Žarka Milanovića zbog otmice Stanislava Koljančića

SRNA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Policija Kantona Sarajeva noćas je, po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske (RS), lišila slobode Žarka Milanovića iz Banjaluke zbog sumnje da pripada kriminalnoj grupi koja je organizovala otmicu banjalučkog biznismena vlasnika kafića "Kajak" Stanislava Koljančića, saznaje Srna u Specijalnom tužilaštvu RS.

Prema istom izvoru, Milanović je pronađen u stanu u Sarajevu i biće priveden u Specijalno tužilaštvo RS.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, juče su, na području Istočnog Sarajeva, lišili slobode Borišu Delevića iz Novog Sada zbog sumnje da pripada kriminalnoj grupi koja je organizovala Koljančićevu otmicu.
							
U petak su slobode lišeni i Saud Filipović, bivši ministra pravde u Vladi Dragana Mikerevića, i Izet Šahinović iz Bihaća, koji su, takođe, osumnjičeni da su članovi organizovane kriminalne grupe koja je izvršila Koljančićevu otmicu. 

Zbog učešća u otmici juče određen jednomjesečni pritvor Daliboru Džombiću, koji je ranije uhapšen.

Šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva RS Darko Ilić potvrdio je ranije da dosadašnjom istragom Tužilaštvo pribavilo dokaze koji upućuju na to da je ova kriminalna grupa duži vremenski period planirala otmicu Koljančića u namjeri da pribavi višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Filipović, koji je notar u Prijedoru, sumnjiči se i da je nezakonito sačinio notarske isprave na štetu Koljančića, saznaje Srna u Specijalnom tužilaštvu. Srna saznaje da je Šahinović, nosilac "zlatnog ljiljana", bivši pripadnik 505. bužimske brigade takozvane Armije BiH. Do 2002. godine bio je komandant Jedince za podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona.
Četrdesetpetogodišnji Stanislav Koljančić otet je u utorak 5. oktobra, a njegov nestanak prijavila je supruga. Koljančić je pronađen pretučen dan kasnije u večernjim časovima.