Crna hronika
0

MUP KS: Tuča u ul. Maršala Tita

FENA
U utorak 15. maja oko 01.40 sati, obaviještena je Prva policijska uprava (I PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom.

U tuči su učestvovali P.D., rođen 1985. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, sa jedne strane i V.D., rođen 1986. u Mostaru, K.E., rođen 1987. u Sarajevu, B.J., rođen 1986. u Doboju i D.H., rođen 1983. u Banja Luci, svi nastanjeni u Sarajevu, sa druge strane.

Izlaskom na lice mjesta službenici policije su zatekli navedene osobe, koje su imale vidne povrede te je P.D., V.D.,K.E. i B.J, ljekarska pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, gdje su ljekari konstatirali lakše tjelesne povrede, dok je D.H. ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru bolnice Koševo, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne povrede.

P.D., V.D., K.E., B.J. i D.H. su lišeni slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenih osoba će biti preduzete zakonom predviđene mjere.